Alegerile Noastre

VINUL NE-A ALES PE NOI

Ar fi ușor să spunem că noi am ales vinul ca artă, sau ca răsfăț, dar adevărul este că de cele mai multe ori arta își alege artistul. Așa s-a întâmplat și pentru contele francez Guy TYREL de POIX, cel care început povestea SERVE acum 25 de ani. Cu o tradiție de 600 de ani de experiență a familiei în viticultură, nu a fost nevoie decât de un pahar de Fetească Neagră pentru a naște dragostea pentru vinul Românesc.

25 DE ANI DE PASIUNIE

Totul a început cu 3 ingrediente: 6 rânduri din „World Atlas of Wine", o prietenie cu un oenolog și dramul de nebunie nelipsit unui astfel de început. Așa a luat naștere vinul Românesc de înaltă clasă și de aici povestea noastră ce se continuă și astăzi. Și dacă am menționat 3 ingrediente, ar fi păcat să nu menționăm și cele 3 personajele care le-au dat viață.

Guy TYREL de POIX - Cel care a transformat visul în realitate. Conte francez a cărui inters față de terroir-ul românesc a fost stârnit de lucreara lui de Hugh Johnson menționată anterior și a continuat până la a aduce la viață cele mai fine vinuri Românești. Un mare iubitor de vin și de viață, care continuă să ne inspire și după plecarea lui de printre noi, din 2011.

Aurel Rotarescu - Oenologul nostru, cel fără de care vinul n-ar fi. El este cel care a reușit să „îmblânzească” soiurile românești, creând vinuri pe gustul mentorului și prietenului său, „vinuri feminine”, așa cum îi plăcea lui Guy să le numească. El ne întâmpină cu drag în cramă, la un pahar de vin și povestea creării lui.

Mihaela TYREL de POIX - CEO-ul companiei, soția lui Guy, cea care, inginer de profesie și pragmatică de fel, a construit alături de el, SERVE-ul de astăzi. Ea poartă mai departe dragostea de vin a contelui TYREL de POIX și ne ajută și pe noi să o înțelegem cu fiecare pahar degustat.

Mihaela TYREL De POIX | CEO SERVE

"Ceea ce îmi place cel mai mult este să construiesc. Am intrat în lumea vinurilor în 1993. La început, fiind inginer de profesie, m-am implicat mai mult în organizarea si administrarea firmei, am avut grijă ca lucrurile să se „întâmple” așa cum și-a imaginat Guy. Cu timpul, învățând despre arta de a crea vinuri, am ajuns să mă identific cu această lume fascinantă și acum, alături de echipa mea, continui povestea noastră.”

Mihaela TYREL De POIX | CEO SERVE

Mihaela TYREL de POIX
CEO | S.E.R.V.E.


VINURILE NOASTRE

Din 1993 până astăzi, pasiunea noastră pentru vin se poate vedea în tot ceea ce am creat.

Am început cu gama „tânără”, Vinul Cavalerului, lansând mai apoi pe piaţă gama de asamblaje Milenium roşu şi alb (în 1999 şi 2001). Primul vin Cuvée – Cuvée Charlotte (în 2001, cu vinul din recolta 1999) a semnificat începutul gamei Cuvee, gamă dedicată membrilor familiei. Așa a aparut Alexandru, în cinstea primului nostru nepot și așa a apărut și vinul cu care îl comemorăm cu drag pe Guy de POIX. În 2005 a urmat marca “Terra Romana”, alcătuită din vinuri atent selecţionate, destinate celor mai rafinate gusturi şi dedicată terroir-ului românesc. Povestea noastră continuă și la fel și dragostea pentru crearea de noi vinuri de înaltă clasă.

Cuvée

Gama Cuvée include cele mai prestigioase vinuri SERVE, dedicate familiei noastre. Vinuri produse în cantități limitate și îmbuteliate în sticle numerotate individual. Fiecare vin are o identitate proprie, conformă persoanei căreia i-a fost dedicat și este perfect pentru a fi savurat la o ocazie specială împreună cu cineva drag.

DESCOPERĂ GAMA

Terra Romana

“Terra Romana” este prima culegere de vinuri HoReCa din România, o gamă a vinurilor de înaltă calitate, produse din vii mature, ce exprimă fidel stilul francez de vinificare și expresia pământului unde ne cultivăm strugurii. Vinuri ideale pentru orice cunoscător și iubitor de vinuri.

DESCOPERĂ GAMA

Rezerva Contelui

Rezerva Contelui este o colecție de vinuri ce sintetizează experiența lui Aurel ROTĂRESCU, enologul SERVE. Astfel, după 23 de ani de activitate, in anul 2017, Aurel a lansat trei vinuri care îl reprezintă și pe care le asamblează an de an după gustul și inspirația lui.

DESCOPERĂ GAMA

Vinul Cavalerului

Gama Vinul Cavalerului a început povestea noastră, în anul 1995, cu primul vin din Ceptura. Aceasta sunt vinuri accesibile și moderne, reprezentând soiurile de struguri din viile noastre cele mai tinere. „Vinuri școală”, ușoare, exclusiv seci, recomandate și celor mai novici dintre noi.

DESCOPERĂ GAMA

Cum ajung strugurii în paharele noastre?
Transformarea strugurelui in vin


CE AM ALES PENTRU VOI

 
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.