Cuvée Charlotte 2012

Cel de-al 13-lea Cuvée Charlotte ne aduce din nou combinația perfectă între cele 3 soiuri: Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, selecționate de pe cele mai valoroase parcele din viile noastre din Ceptura. Un vin special, ‟botezat‟ după fiica cea mare a contelui, ne exprimă aceeași dragoste pe care Charlotte, jurnalistă și somelier de meserie, o poartă României. „Un vin foarte sofisticat cu un aspect glorios – sănătos și nuanțat. Are un nas complex și plin de viaţă. Unul dintre puținele vinuri roșii căruia nu trebuie sa-i fie frică de taninuri. Un echilibru excelent, dar și un viitor pe măsură. Un vin încântător.“ Jancis ROBINSON, Master of Wines

124,00 RON
In stock
SKU
Cuvée Charlotte 2012

Winemakers Notes

Tradiție și experiență

Cuvée Charlotte 2012 strălucește și mai mult decât în anii precedenți, profitând de temperaturile ridicate ale anului 2012. Soiurile roșii Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră au făcut parte dintr-o recoltă de o calitate specială, încurajată de condițiile meteo favorabile, spre încântarea noastră.

 

Soiurile de acum clasice pentru Cuvée Charlotte au fost tratate cu deosebită grija începând cu parcelele de vie care au vârste de peste 10 ani și expunere solară optimă si continuând cu fiecare strugure și felul în care a fost el tratat.

 

După culegerea manuală a strugurilor atent urmăriți în perioada de vegetație, aceștia au fost vinificați în vase de beton, prin metoda tradițională (scufundarea manuală a căciulii); apoi a avut loc macerarea post fermentativă, pentru ca vinul să extragă cât mai mult din proprietățile excepționale ale boabelor de struguri 2012. Am recuperat pentru Charlotte doar vinul ravac (care se scurge gravitațional) fără presare. Apoi a urmat fermentația malo-lactică, care a fost realizată în baric (butoaie de stejar de 225 litri) cu vârste între 1 și 3 ani, maturarea în baric durând între 8 și 12 luni, în funcție de soi.

 

Pe măsură ce vinurile și-au desăvârșit maturarea, am efectuat a doua selecție, astfel încât numai cele care au corespuns au participat la crearea prestigiosului Cuvée Charlotte. Acestea au fost mai întâi transvazate în vase mici de inox unde au fost ținute până la asamblarea finală care a necesitat multe “repetiții”: de această operațiune depind potențialul de învechire și calitatea vinului. Pentru Cuvée Charlotte 2012 estimăm un potențial de viață de minim 15 ani.

 

In ultima etapă, întreg lotul a fost îmbuteliat într-un singur tiraj, fără operațiuni suplimentare și cu o filtrare ușoară pentru a evita orice agresiune asupra vinului. Recolta 2012 a fost îmbuteliată în 21 octombrie 2015. Din acest an de recoltă s-au produs 7986 sticle de 750 ml și 476 sticle de 1500 ml; am decis să ne rezumăm la o producție mică, optând pentru calitatea deosebită a vinului.

 

Pentru o experiență cu adevărat desăvârșită a acestui vin, vă invităm să-l degustați chiar la cramă, alături de enologul nostru, Aurel Rotărescu, care vă va împărtăși toate tainele creației acestui vin magic.

 

More Information
SOIUL DE STRUGURI Cabernet Sauvignon 50% Merlot 36% Fetească Neagră 14%
ASPECT Roșu-rubiniu intens
MIROS Complex: fructe roșii (coacăze, afine), prune uscate, trufe, scorțișoară
Gust Fructat: mure roșii, fructe coapte (vișine, prune) ; un vin elegant dar puternic, cu tanini șlefuiți care se îmbină perfect cu aciditatea; echilibrat, cu senzație de dulce, Final lung și persistent
TEMPERATURA DE SERVIRE 16-17°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE Minimum 15 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Vită argentiniană (steak), Miel sau vânat la cuptor, Desert cu ciocolată neagră
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.