Cuvée Amaury 2017

Anul vinurilor albe, 2017 a adus în paharele noastre combinația perfectă dintre notele bogate dar și catifelate pe care o regăsim în Cuvée Amaury 2017. Aceleași trei soiuri de struguri alese pentru al 15-lea an de către Aurel Rotărescu: Sauvignon Blanc, Riesling de Rin și Fetească Albă ne spun povestea lui Amaury de Poix. Al doilea fiu al contelui Guy de Poix a ales specializarea în domeniul proxim vinurilor printre care s-a născut și a trăit – gastronomia, pe care a studiat-o la prestigioasa școală Ferrandi din Paris. Un vin care ne răsfață cu amintiri, păstrând prospețimea prezentului.

76,00 RON
In stock
SKU
Cuvée-Amaury 2017

Winemakers Notes

 

Tradiție și experiență

Ne bucurăm să avem parte de un Cuvée Amaury  complex și echilibrat, ușor diferit de cele cu care v-am obișnuit; notele proaspete de citrice se combină armonios cu cele de pâine prăjită și flori de tei, care nu mai domină ansamblul, iar totul este influențat de felul în care am conceput acest vin...

 

În anul 2017 am avut o primăvară frumoasă și o vară caldă, cu temperaturi și precipitații echilibrate. Astfel, datorită temperaturilor moderate din lunile iulie și august, strugurii și-au păstrat prospețimea si parfumurile delicate, precum și un alcool moderat și o aciditate echilibrată – toate elementele perfecte pentru Cuvée Amaury.

 

Strugurii culeși manual au fost triați din nou în cramă, deschiorchinați și presați cu grijă; deburbarea s-a făcut prin decantare la temperaturi de 13-14 °C. După limpezire, musturile au fermentat separat timp de 4 săptămâni în vase de inox, la temperaturi cuprinse între 15-18 °C. La final de fermentație alcoolică mustul a fost transferat în baricuri din stejar franțuzesc cu capace din salcâm și cu ardere ușoară (noi și de 1 an). Aici s-a finalizat fermentația, iar apoi a avut loc maturarea pe drojdii timp de cca 6 săptămâni .

 

A urmat apoi învechirea în butoaie; particularitatea acestor butoaie fiind capacele din lemn de salcâm care transferă vinurilor arome subtile de flori de tei cu note gustative de miere. În total fermentația și maturarea pe drojdie a durat între 4 și 6 luni, în funcție de soi și structura naturală a vinului. Această metodă de maturare a vinului oferă complexitatea și consistența care caracterizează Cuvée Amaury.

 

A urmat ultima etapă, cea “artistică”: selecția finală a butoaielor care “se califică” pentru Amaury, iar apoi asamblarea lor astfel încât Cuvée Amaury 2017 să se ridice la înălțimea predecesorilor săi și chiar să îi depășească.

 

Acestea fiind spuse, va invităm să ne cunoașteți la un pahar de vin și o poveste, în mijlocul viilor noastre din Ceptura.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Sauvignon Blanc 60% Riesling de Rin 20% Feteasca Alba 20%
ASPECT Aspect galben verzui, strălucitor
MIROS Complex: flori de tei, pomelo, pepene galben, paine prajita
Gust Proaspăt: note de alune de pădure, avocado, corpolent și delicat în același timp, Final lung, onctuos
TEMPERATURA DE SERVIRE 14°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE Minimum 8 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Fructe de mare, Sushi pentru cei care preferă mâncarea asiatică, Salată cu roșii și brânză de capră
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.