Cuvée Clemence 2017

Un vin dedicat celei de-a doua fiice a contelui Guy de Poix, Clemence, mezina plină de ambiție, un exemplu al performanței și profesionalismului. Rădăcinile sale rămân legate de vie și de vinul în jurul căruia se unește întreaga familie. Asocierea dintre Chardonnay și Fetească Albă unește perfect cele două lumi SERVE: tradiția franceză și pământul românesc într-un vin echilibrat, plin de profunzime. Un cuvée perfect pentru o masă de seară liniștită, în doi.

50,00 RON
In stock
SKU
Cuvée Clemence 2017

Winemakers Notes

Tradiție și experiență

Obținut din struguri culeși manual din viile SERVE din zona Cherba, în treimea mijlocie și inferioară a versantului, Cuvée Clemence 2017 este o combinație inedită de soiuri între Chardonnay – soi emblematic din Burgundia și Fetească Albă – soi tipic românesc dar care “nu se lasă mai prejos”.

 

Anul 2017 a fost un an special pentru vinurile albe în Dealu Mare: temperaturile ușor mai coborâte decât în anii anteriori și precipitațiile echilibrate au ajutat la obținerea de struguri cu o paleta aromatică complexă și cu un raport zahăr-aciditate excelent. Atât pentru Feteasca Albă cât și pentru Chardonnay, strugurii au fost de o calitate deosebită, anul 2017 fiind un an favorabil acestor soiuri timpurii.

 

După recoltă, făcută manual cu multă grijă la momentul culegerii strugurilor, a urmat vinificația, care s-a făcut separat pe loturi și soiuri; un procent de 60% din cantitatea de Chardonnay a fost vinificat în butoaie de stejar franțuzesc cu ardere lejeră, noi, sau vechi de un an si cu control individual al temperaturii. Cealaltă parte a fost fermentată în vase de inox  la 15-16 °C.

 

După fermentare, toate vinurile obținute au fost maturate pe drojdii. Acest proces a durat în total 4 luni. S-a urmărit obținerea de vinuri elegante și expresive pentru fiecare soi, lemnul fiind utilizat doar pentru a pune în evidență calitățile „native” ale vinului. Când vinurile au fost gata, a urmat asamblarea finală între loturi, baricuri și soiuri.

 

Am obținut astfel Cuvée Clemence 2017, un vin catifelat dar corpolent și echilibrat; acest vin a fost îmbuteliat în 9.300 sticle de 750 ml, în iulie 2018. Recomandăm păstrarea la temperaturi răcoroase și condiții de umiditate optime și degustarea lui la 14°C pentru a-i savura întregul potențial.

 

Și unde altundeva ar putea fi cunoscut cel mai bine un astfel de vin decât în locul nașterii sale? Vă așteptăm la crama SERVE unde vom împărtăși împreună o poveste și un pahar de vin de excepție.

 

More Information
SOIUL DE STRUGURI Chardonnay 70% Feteasca Alba 30%
ASPECT Auriu
MIROS Floral, flori de tei și prun, flori de salcâm, scorțișoară și vanilie
Gust Cremos, miez de pâine, alune de pădure. Un vin echilibrat și lung cu o complexitate deosebită
TEMPERATURA DE SERVIRE 12-13°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE Minimum 8-10 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Paste cu somon, Curcan umplut la cuptor, Platou de brânzeturi proaspete
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.