Cuvée Guy de Poix 2015

Dedicat marelui iubitor de vinuri, fondatorul SERVE, Contele Guy de POIX, acest „Cuvée Guy de Poix” 2015 este un „grand vin” care spune povestea noastră prin culoare, arome, gust și nu numai. Un vin premiat în noiembrie 2018 de Ghidul Gault & Millau pentru cea mai bună Fetească Neagră din România. Elaborat exclusiv din Fetească Neagră, acest vin minunat este un omagiu adus lui Guy, care s-a dedicat redescoperirii acestui soi specific românesc încă din noiembrie 1994 când i-a fost prezentat pentru prima oară de Aurel Rotărescu, tânărul enolog care i-a devenit apoi discipol și care astăzi ne încântă pe toți cu vinurile sale fermecătoare. Cuvée-ul anului 2015 vă va cuceri prin complexitatea sa; veți înțelege astfel împreună cu noi dragostea contelui pentru vinul românesc.

176,00 RON
In stock
SKU
Cuvée Guy de Poix 2015

Winemakers Notes

Tradiție și experiență

 

După o recoltă din 2013 care nu a satisfăcut exigențele lui Aurel pentru acest cuvée, a urmat un 2014 „reușit” si astfel am ajuns la cea de-a 4-a ediție a acestui cuvée, Cuvee Guy de Poix 2015. Anul 2015 ne-a adus vinuri roșii corpolente si complexe, cu un potențial de evoluție foarte bun, ceea ce veți regăsi în Cuvée Guy de Poix 2015.

 

Anul 2015 s-a distins printr-o primăvară târzie, urmată de secetă și călduri excesive în lunile iulie și august, alternate cu precipitații importante; toate aceste elemente au ajutat la obținerea aromelor tipice căutate de noi.

 

Strugurii au fost culeși manual în prima săptămânăa a lunii octombrie, de pe cele mai bune parcele de Fetească Neagră, plantate în 2003. Vinificația a avut loc în vase de beton cu scufundarea manuală a căciulii și în vase mici tronconice cu scufundarea pneumatică a căciulii; fermentația alcoolică a durat circa 16 zile; iar fermentația secundară, malo-lactică, s-a făcut în butoaie de 225 litri (barrique) din lemn francez și românesc de 2 și 3 ani. După o maturare între 8 și 12 luni, au fost selectate cele mai valoroase baricuri pentru a participa la Cuvée Guy de POIX 2015.

 

Asamblarea inițială s-a făcut baric cu baric în loturi mici, care au fost monitorizate încă un timp, după care s-a făcut asamblajul final. Condiționarea și îmbutelierea au fost realizate cu o filtrare foarte lejeră pentru a nu agresa acest mare vin.

 

Cuvée Guy de POIX 2015 este, așa cum v-am obișnuit deja, un vin puternic și deosebit de expresiv; vă recomandăm să îl asociați cu preparate culinare pe măsura lui: vânat, brânzeturi maturate, dar și cu un desert cu ciocolată.

 

Pentru a intra în lumea creată de Guy de Poix împreună cu Aurel Rotărescu, vă invităm în Ceptura, la casa noastră. Acolo îl veți cunoaște pe Aurel, care vă va împărtăși poveștile sale la un pahar din acest cuvée impresionant.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Fetească neagră
TERROIR Dealu Mare, VDOC CMD
ASPECT Roșu rubiniu intens
MIROS Complex: fructe negre bine coapte, prună ușor afumată, afine, condimentat, piper negru, stafide, vanilie
Gust Puternic: fructe supra-coapte, condimentat, tanini fini dar puternici, un echilibru foarte bun, remanență impresionantă
TEMPERATURA DE SERVIRE 16-17°C, cu o aerare anterioară de circa 1 oră
POTENTIALUL DE INVECHIRE Minimum 12 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Carne de vită cu sos picant, Iepure la cuptor, Prăjitură vulcan de ciocolată/lava cake
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.