Cuvée Sissi 2018

Un vin dedicat primei nepoate a familiei, care va crește înțelegând că visele se pot transforma în realitate. Delicatețea și inocența lui Sissi sunt reproduse în acest vin sensibil dar plin de viață prin culoarea, aromele si gustul său. Prospețimea deosebită și feminitatea acestui cuvée îl fac perfect potrivit unei seri de vară, la o cină alături de prieteni vechi.

51,00 RON
Out of stock
Only 0 left
SKU
Cuvée Sissi 2018

Winemakers Notes

Tradiție și experiență

În 2018 am avut parte de o primăvară caldă, timpurie și secetoasă, urmată de o vară ploioasă și o toamnă deosebit de blândă. Toate aceste condiții au permis obținerea acestui vin proaspăt și elegant. Vinurile din această recoltă se remarcă prin arome delicate și armonie de gusturi, iar Cuvée Sissi 2018 este cu siguranță exemplul cel mai potrivit. Aurel a decis sa completeze cu roze din Cabernet Sauvignon (10%) celui de Pinot Noir pentru a adăuga complexitate acestui vin.

 

Recoltarea manuală a strugurilor a fost făcută ca întotdeauna la momentul optim pentru a obține un vin diafan și lejer, cu conținut de alcool de maxim 12,5°C. Mustul a fost obținut prin metoda “saignée” (prin scurgerea gravitațională a mustului) și apoi fermentat la 14-15 °C, timp de cca 20 de zile.

 

Din loturile de vin obținute s-au ales cele mai asemănătoare lui Sissi și s-a realizat asamblajul final – un volum de 150 hl ( echivalentul a aproximativ 20.000 sticle de 0,75 l) acest vin urmând a fi îmbuteliat atât în sticle de 750 ml cât și de 1500 ml (magnum). După asamblare au fost parcurse etapele de stabilizare tartrică și proteică, iar prima parte a fost îmbuteliată în data de 10 decembrie 2018.

 

Cuvee Sissi 2018 este un vin ce merită o companie plăcută și multă veselie, caracteristice micuței Sissi, așa că vă invităm să vă bucurați de un pahar de Sissi alături de noi, în mijlocul viilor, acolo unde s-a născut și acest cuvée.  

 

More Information
SOIUL DE STRUGURI Pinot Noir 90% 10% Cabernet Sauvignon
ASPECT Roz pal, trandafiriu
MIROS Fin, elegant de caprifoi, dar și fructat, de ananas și pomelo
Gust Proaspăt, răcoritor, citric, echilibrat cu final lung
TEMPERATURA DE SERVIRE 11-12°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE Pentru a păstra prospețimea sa, nu recomandăm învechirea
CU CE MENIU SE SERVESTE Aperitiv lejer cu branzeturi, Salată cu pui, Tocană de vițel cu sos de bere și ciuperci de pădure
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.