Terra Romana Fetească Albă 2018

Provenit din vii mature cu vârsta de peste 40 de ani, Terra Romana Fetească Albă 2018, este un vin echilibrat, onctuos și catifelat, perfect pentru o masă aniversară sau o ocazie specială. Producțiile mici ale acestei vii ne limitează numărul de sticle, dar suntem mândri  să exprimăm prin Terra Romana Fetească Alba stilul francez de vinificare, strugurii tipic românești și pasiunea enologului nostru Aurel Rotărescu.

43,50 RON
In stock
SKU
Terra Romana Fetească Albă 2018

Winemakers Notes

Stil francez și gust românesc

 

Anul 2018 a fost un an deosebit pentru fetească albă: cu o primăvară secetoasă urmată de o vară caldă, cu precipitații însemnate în iulie și august și o toamnă frumoasă și lungă. Prin normarea producției făcută în sfârșit de iulie și urmată de selecția riguroasă a strugurilor atât la cules cât și în cramă, am depășit calitatea recoltelor anterioare și am obținut un vin așa cum ne-am dorit.

Povestea vinului Terra Romana Fetească Albă 2018 începe în Ceptura Dealu Mare, pe un teren aflat la baza versantului, plantat în anul 2012, cu expunere solară sudică și o înclinație de 20%, condiții propice pentru acest soi. Strugurii ajunși în cramă au fost mai întâi răciți, apoi presați cu grijă în prese pneumatice, iar mustul limpezit gravitațional.  Fermentarea s-a făcut în vase de inox la temperatura de 16-17°C. O parte din acest vin (cca 20%) și-a terminat fermentarea în butoaie de 1 an din lemn franțuzesc, ca apoi să se « maturizeze » timp de 2 luni, maturare însoțită de operațiunea pe care ne-am învățat să o numim « batonage » (punerea drojdiilor în suspensie pentru a da vinului «  corp » și savoare) .

A urmat stabilizarea vinului și mai apoi îmbutelierea; astăzi ne bucurăm de aromele delicate de flori de lămâi și gustul piersicilor albe în paharele noastre. Feteasca albă, soi românesc de mare valoare, se remarcă printr-o prospețime și o delicatețe deosebite în condițiile în care aciditatea acestuia nu este foarte ridicată, în schimb are un nivel al ph-ului situat sub 3,3. Acest soi este foarte adaptat învechirii în sticlă, chiar și pentru vinurile de bază estimăm un minim de 5 ani.

Vă invităm să descoperiți locul nașterii acestui vin și să vă bucurați de un pahar de Terra Romana Fetească Albă 2018 alături de noi.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Feteasca Alba
ASPECT Culoare Galben - Auriu deschis, Stralucitor
MIROS Arome fine de flori de lămâi, flori albe de câmp, flori de tei
Gust Persistent, elegant, catifelat, echilibrat, cu note de piersici albe, miere și prune de vară
TEMPERATURA DE SERVIRE 10-12°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE 10 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Aperitiv, Șalău meuniere, Rețetă ciulama de ciuperci sălbatice
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.