Rezerva Contelui Alb 2017

Un vin gândit sa ofere experiența SERVE și nu o rețetă prestabilită. Creat din inspirația enologului nostru, Aurel Rotărescu, Rezerva Contelui Alb 2017 înglobează esența fiecăruia dintre cele trei soiuri pe care le reunește: Riesling, Sauvignon Blanc și Fetească Albă. Un vin proaspăt și mineral, cu o complexitate aromatică deosebită, ce poate fi savurat ca aperitiv sau asociat unei game variate de preparate culinare în cadrul unei ocazii speciale.

30,00 RON
In stock
SKU
Rezerva Contelui Alb 2017

Winemakers Notes

 

Anul 2017 a fost un an deosebit pentru vinurile albe din Dealu Mare. Temperaturile moderate și precipitațiile bogate ne-au ajutat în obținerea unor arome deosebite și unei prospețimi aparte.

Strugurii albi ai acestui an, culeși manual, au fost aduși în cramă, unde au fost presați în presele noastre pneumatice, iar mustul astfel obținut a fost introdus in vase de inox pentru limpezire și mai apoi fermentare. Acest proces a durat cca 3 săptămâni, la o temperatură de 17°C, fiind monitorizate atât temperatura cât și densitatea vinului de 3 ori pe zi.

Înspre final, după terminarea fermentării, a urmat etapa artistică a muncii enologului nostru: asamblarea. În acest an cele trei soiuri câștigătoare au fost Riesling, Sauvignon Blanc și Fetească Albă. Astfel, avem astăzi parte de vinul Rezerva Contelui Alb 2017.

Pentru a-l cunoaște pe Aurel și a-i afla secretele în arta vinului, vă invităm în Ceptura, la crama noastră, unde ne vom bucura de un pahar de vin împreună.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Riesling 50 %, Sauvignon Blanc 42.5 % , Fetească Albă 7,5 %
TERROIR Dealurile Munteniei, IG.
ASPECT Galben auriu
MIROS Proaspăt, citric, grapefruit, floral (flori de lămâi și salcâm)
Gust Arome de citrice (grapefruit, pomelo) și măr ionathan, mineral, crocant
TEMPERATURA DE SERVIRE 12-13°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE Recomandăm consumul la 2-3 ani de la producție pentru a păstra prospețimea aromelor acestui vin
CU CE MENIU SE SERVESTE 1. Pizza quattro fromaggi, 2. Paste cu fructe de mare, 3. Salată grecească, 4. Somonla cuptor
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.