Rezerva Contelui Roşu 2015

Rezerva Contelui Roşu 2015, un vin cu spectru aromatic bogat, obținut datorită celor 3 soiuri care il compun Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon: coacăze, mure, zmeură, afine, stafide și vanilie, completate de note vegetale și ușor picante; vă va cuceri de la primul pahar. Aciditatea foarte bună se echilibrează perfect cu taninul puternic și aromele complexe pentru a ne oferi un vin savuros, ce poate fi asociat preparatelor din carne roșie, mâncăruri la cuptor sau brânzeturi maturate, pentru o ocazie specială

30,00 RON
In stock
SKU
Rezerva Contelui Roşu 2015

Winemakers Notes

 

A fost nevoie ca viile noastre din Dealu Mare și din Dobrogea să ajungă la maturitate, iar noi să ne “cizelăm” abilitățile de vinificatori, pentru a vă putea oferi vinuri de acest calibru. 

 

Anul 2015 a fost un an excelent pentru cele trei soiuri selectate de enologul nostru, Aurel Rotărescu: Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

 

Povestea acestui vin începe de la recoltarea manuală a strugurilor în toamna lui 2015. Ajunse la cramă, boabele au fost separate de ciorchini și lăsate la fermentat în vase izolate. La o temperatură controlată de 25 °C boabele s-au separat de viitorul vin, păstrându-și taninurile fine, culoarea și aromele deosebite. 

 

Vă invităm alături de noi la un pahar de vin și multe povești în cadrul Cramei noastre din Ceptura. 

More Information
SOIUL DE STRUGURI Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon
TERROIR Colinele Dobrogei, IG
ASPECT Roșu rubiniu intens
MIROS Fructe roşii , mure, vișine coapte, stafide , vanilie
Gust Fructe roşii; catifelat, cu tanini moi şi aciditate ce susţine perfect corpul vinului. Final lung, persistent.
TEMPERATURA DE SERVIRE 17 -18°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE Minim 4-5 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Carne de porc la grătar, Brânzeturi maturate, Salată asiatică cu vită
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.