Terra Romana Rose 2018

Terra Romana Rose 2018, un vin sec, aristocrat, rămâne vinul consacrat al gamei Terra Romana, fiind „trend setter-ul” consumului de vinuri roze seci în România. Aurel Rotărescu, enologul nostru, a selectat roze-uri din soiurile Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, aducând la viață un vin răcoros, dar complex, cu o textură catifelată și lejeră, ideal pentru a fi servit ca aperitiv sau asociat unor mese ușoare, ideal pentru o seară petrecută în doi.

41,50 RON
In stock
SKU
Terra Romana Rose 2018

Winemakers Notes

O vedetă a vinurilor Rose

Anul 2018 ne-a răsfățat cu temperaturi moderate; seceta în prima parte a vegetației a lăsat locul precipitațiilor bogate din cea de-a doua jumătate a verii. Toate acestea au adus pentru Terra Romana Rosé 2018 o prospețime aparte și un echilibru desăvârșit al aromelor.  

Plantațiile din împrejurimile Cepturei, Dealu Mare, au fost recoltate manual, cu o grijă pe care o acordăm în mod obișnuit tuturor roadelor pământurilor noastre; vinul a fost obținut prin metoda “saignée” (scurgerea gravitațională a mustului) în proporție de 80%, iar 20% prin presare directă. Mustul limpezit a fost fermentat la 17-18 °C, timp de cca 20 zile, pe loturi de maxim 100 hl. Ultimul pas, asamblarea, a adus acest vin elegant în paharele noastre; el reprezintă un nou reper al combinației perfecte între stilul francez de vinificare și terroir-ul românesc.

Tonul îl dă merlot-ul recoltat dintr-o plantație cu expoziție estică și situată la 300 m altitudine, în zona Bozieni, care vine cu prospețime și notele de frăguță  îl completează feteasca neagră cu mirosul ei discret de floare de vie; cabernetul adaugă puțină « seriozitate » și note de caprifoi asamblajului.      

 

Pentru o experiență autentică a roze-urilor din 2018, vă invităm să vă alăturați echipei noastre din cramă și să vă bucurați de vinul nostru, ca un adevărat somelier.  

 

More Information
SOIUL DE STRUGURI Merlot 60% Fetească Neagră 20% Cabernet Sauvignon 20%
ASPECT Culoare rose-somon deschis, strălucitor
MIROS Complex: floral – caprifoi, trandafir, floare de viță dar și fructat – frăguță, măr Ionathan
Gust Echilibrat, proaspat, complex și elegant
TEMPERATURA DE SERVIRE 12-13°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE Pentru a profita de prospețimea vinurilor roze, nu recomandăm învechirea
CU CE MENIU SE SERVESTE Acest vin se potrivește cu 80% din preparatele culinare pe care le-am încercat, Sardele la grătar, Rețetă platou de brânzeturi proaspete și mezeluri uscate, Rețetă fructe de mare în sos aromat
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.