Terra Romana Sauvignon Blanc & Fetească Albă 2018

În căutarea unui „cuplu” surprinzător, Aurel Rotărescu, enologul nostru,  a creat acest asamblaj pentru prima dată în anul 2012. Asocierea unui soi internațional cum este Sauvignon Blanc cu un soi pur românesc: Fetească Albă a fost un adevărat succes de atunci încoace. Aciditatea pronunțată a Sauvignon Blanc-ului din vii tinere, completată de textura cremoasă adusă de Feteasca Albă din vii mature, fac ca acest vin să fie echilibrat, lejer și savuros, ușor de asociat unei game variate de preparate culinare, pentru o multitudine de ocazii.

38,75 RON
In stock
SKU
Terra Romana Sauvignon Blanc & Fetească Albă 2018

Winemakers Notes

 

Anul 2018 a fost un an echilibrat din punct de vedere climatic în Dealu Mare. Experiența viticultorilor noștri, vârsta plantațiilor și măiestria lui Aurel au pus în valoare și mai mult caracteristicile acestui an. Dispunerea pe versanți nord-estici a plantațiilor de Sauvignon Blanc și maturitatea celor de Fetească Albă (plantate în 1965) sunt principalele atuuri care ne-au ajutat să obținem acest vin deosebit, un „mix” surprinzător de generații, caracterizat prin complexitate, eleganță și echilibru.

Culeși manual cu sortarea încă din vie, strugurii au fost răciți înainte de prelucrarea lor în prese pneumatice în prezența gazului carbonic; deburbarea a avut loc gravitațional iar fermentarea în vase de inox, în volume mici, cu temperatura de 16-17 °C ; acestea sunt etapele care au condus la obținerea vinurilor ce au compus asamblajul final al vinului. Asamblarea s-a făcut pornind de la asocierea soiului sauvignon, un soi internațional aromat, cu note thiolice de grapefruit, agrișe și pomelo și cu o aciditate importantă cu feteasca albă (un soi românesc cu o eleganță și finețe aparte) astfel încât să se potențeze reciproc, punându-și în valoare calitățile.

 

Aromele sale fructate, cât și gustul complex, dar proaspăt, de citrice și caise, fac din Terra Romana Sauvignon Blanc Fetească Albă 2018 un însoțitor ideal pentru mese ușoare de primăvară și vară, dar perfect și ca aperitiv.

Totuși, credem că locul perfect în care ar trebui savurat acest vin este chiar în inima Cepturei, în cadrul cramei noastre unde vă așteptăm cu drag și voie bună.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Sauvignon Blanc Fetească Albă
TERROIR Dealurile Munteniei, IG
ASPECT Culoare galben-verzui luminos
MIROS Floral (flori de lamâi) dar și fructat (caise, pomelo)
Gust Complex, citric, caise proaspete, agrișe; un vin proaspăt, complex și elegan
TEMPERATURA DE SERVIRE 12 - 14°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE Minim 3-4 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Tarte cu brânză de capră și ceapă caramelizată , Macrou la grătar, Fructe de mare
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.