Terra Romana Cabernet Sauvignon 2015

Terra Romana Cabernet Sauvignon 2015 păstrează tradiția acestui vin: este realizat din struguri obținuți pe o parcelă dragă nouă, cea care ne-a oferit strugurii pentru Cuvee Alexandru 2007 și care a fost replantată în 2009. Un vin „serios” și elegant care exprimă caracteristicile tipice ale acestui soi: arome intense de fructe de pădure, stafide, vișine, scorțișoară. Terra Romana Cabernet Sauvignon 2015 este un vin perfect pentru o întâlnire de afaceri sau un eveniment business, dar și unui cadru mai puțin formal pentru iubitorii de vin roșu.

43,75 RON
In stock
SKU
Terra Romana Cabernet Sauvignon 2015

Winemakers Notes

Anul 2015 s-a distins printr-o primăvară târzie, urmată de secetă și călduri excesive în lunile iulie și august; iar când credeam ca arșița va câștiga bătălia, a venit o ploaie consistentă care a relansat procesul de vegetație, mai ales la cabernet sauvignon, soiul roșu cel mai tardiv din plantațiile noastre. În aceste condiții, 2015  a fost pana la urma un an productiv și deosebit din punct de vedere calitativ în zona Dealu Mare, în special pentru soiurile de struguri roșii.

Strugurii au fost culeși manual, din parcela « la Rădulescu » cea care în 2007 a dat strugurii din care s-a obținut « Cuvée Alexandru » un vin bine cunoscut iubitorilor de vin și pe care am replantat-o în anul 2009, după ce am devenit proprietarii terenului; culesul a avut loc mai târziu decât de obicei, în 22 octombrie, la o maturitate foarte bună a strugurilor; aceștia au fost apoi vinificați în vase de beton, în volume mici, de 70 hl, cu scufundarea manuală a căciulii. Fermentația alcoolică a durat cca 20 zile după care s-a făcut maturarea pe boștină cu păstrarea temperaturii la 30 de grade. La final, vinul ravac a fost colectat separat de vinul de presă (acesta nu a fost utilizat pentru asamblaj).  Pentru 50% din volum fermentația malo-lactică s-a făcut în butoaie din lemn francez și românesc cu vârste între 1 și 3 ani, iar maturarea a durat între 12 și 14 luni. Asamblajul final a durat aproape 3 luni.

Vă recomandăm să îl savurați cu preparate pe măsura sa, intens aromate, cum ar fi vânatul, carnea roșie și brânzeturile maturate, dar și cu preparate vegetariene pe bază de ciuperci și ierburi aromatice. Iar pentru cei mai curioși dintre voi, vă invităm să-i cunoașteți originile chiar în Ceptura, la crama SERVE.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Cabernet Sauvignon
TERROIR D.O.C. C.M.D., Dealu Mare
ASPECT Culoare roșu-rubiniu intens
MIROS Fructat: afine, mure negre, coacăze negre, stafide, vișine bine coapte, scorțișoară
Gust Fructe negre și roșii, mure, afine, coacăze, ciocolată neagră, corpolent, tanini puternici bine șlefuiți, integrați. Un vin puternic, elegant, persistent
TEMPERATURA DE SERVIRE 17°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE 10 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Burger, Moussaka de oaie, Mămăligă cu ciuperci și mărar
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.