Terra Romana Chardonnay 2017

Un vin seducător, provenit din prima plantație de Chardonnay din Dealu Mare, înființată de noi în Ceptura în anul 2006. Chardonnay 2017 ne îmbie cu mirosul său floral cu note de vanilie și pâine prăjită, completate de o aciditate plăcută și de un gust persistent de miere, coajă de pâine și alune de pădure. Fiind un vin onctuos și echilibrat, este perfect pentru a fi savurat rece, în compania unor preparate ușoare din pește sau fructe de mare sau ca aperitiv, “scuza” ideală pentru câteva momente de relaxare.

43,50 RON
In stock
SKU
Terra Romana Chardonnay 2017

Winemakers Notes

2017 a fost un an bun pentru vinurile albe în Dealu Mare. Temperaturile mai joase decât în general și precipitațiile echilibrate au ajutat la obținerea strugurilor Chardonnay de o maturitate perfectă și cu un raport zahăr-aciditate deosebit. Un an care a depășit cu siguranță anii anteriori.

 

Recolta a avut loc la începutul toamnei, în prima decadă a lui septembrie, atunci când maturitatea strugurilor a atins nivelul optim. Strugurii culeși manual, aduși în cramă și răciți au fost prelucrați la o temperatură controlată, sub protecție de gheață carbonică, în prese pneumatice. Mustul obținut a fost păstrat împreună cu burba la temperatură scăzută o perioada de aproape o săptămână, pentru o mai bună extracție de arome și complexitate.  40% din volumul de must a fost fermentat în butoaie (din lemn francez cu ardere ușoară și cu capace din salcâm nearse) la temperatura de 16-17 °C și apoi maturată pe drojdii încă 3 luni. Restul volumului a fermentat în vase de inox, asamblarea efectuându-se după îndelungi tatonări. A urmat stabilizarea și alegerea momentului perfect pentru îmbuteliere.

 

Nimic nu poate egala un pahar de vin băut acolo unde s-a născut acesta, așa că vă invităm la cramă pentru o poveste și câteva pahare de Chardonnay.  

 

More Information
SOIUL DE STRUGURI Chardonnay
TERROIR Dealurile Munteniei, IG.
ASPECT Culoare galben-verzui, strălucitor
MIROS Catifelat: flori de salcâm și tei, vanilie, măr golden
Gust Agrișe, miere, coajă de pâine, note de vanilei și alune de padure
TEMPERATURA DE SERVIRE 12-13 ⁰C
POTENTIALUL DE INVECHIRE Minim 7-8 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Platou de brânzeturi proaspete, Risotto cu pui, Macrou la cuptor cu legume
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.