Terra Romana Fetească Neagră 2016

Un vin care exprimă caracteristicile tipice ale soiului Fetească Neagră și dragostea noastră față de acest soi care ne-a adus împreună în România: puternic, dar elegant, cu tanini fini și complecși și o aciditate plăcută. Terra Romana Fetească Neagră 2016 a fost obținut din struguri selecționați de pe cele mai bune parcele, cu arome tipice, intense și condimentate. Maturarea sa tradițională a adus sporirea complexității aromatice cu note de ciocolată și vanilie, obținând astfel un vin echilibrat, ce poate fi asociat preparatelor culinare puternic condimentate pentru o cină deosebită.

43,75 RON
In stock
SKU
Terra Romana Fetească Neagră 2016

Winemakers Notes

Atașamentul față de Feteasca Neagră ne-a făcut ca în anii 2000 să depășim limitele și să înființăm în Ceptura o pepinieră proprie, în care timp de 7 ani am multiplicat după toate regulile artei plante de Fetească Neagră pentru propriile noastre plantații, dar și pentru alte plantații din Dealu Mare. Așa am învățat mai temeinic cum să selecționăm, să înmulțim și să creștem plantele de viță de vie ca apoi să alegem metodele de cultură cele mai potrivite pentru plantațiile noastre.

Anul 2016 a fost un an cu precipitații însemnate, perioade de secetă, frig la înflorit, dar cu o toamnă blândă și frumoasă, ceea ce a favorizat obținerea unor recolte mici din punct de vedere cantitativ, dar speciale din punct de vedere calitativ.

Terra Romana Fetească Neagră 2016 a fost obținut din struguri culeși manual la maturitate deplină din plantații înființate în 2003 și 2004, pe versanți cu expoziție sudică cu panta peste 30% și situate la o altitudine de 280-300 m, în parcela pe care noi o numim dintotdeauna “la Rusu “.

Vinificația strugurilor a avut loc prin procedeul clasic, în vase de beton, cu scufundarea manuală a căciulii și temperatură controlată la 25-27 °C; fermentația malo-lactică și maturarea s-au făcut în butoaie de lemn francez (de 2 și 3 ani) timp de 8 luni pentru aproape 50 % din volum; restul vinului și-a terminat fermentația malo-lactică în vase de inox.

Asamblarea s-a realizat ulterior, urmărind ca vinurile atât de diferit prelucrate să se pună în valoare reciproc, obținându-se astfel un vin care exprimă caracteristicile tipice ale soiului Fetească Neagră.

Vă invităm să gustați un pahar din Terra Romana Fetească Neagră 2016 alături de noi la cramă, acolo unde veți afla mai multe despre vinurile noastre și producerea lor.

 

More Information
SOIUL DE STRUGURI Featească neagră
TERROIR D.O.C. C.M.D., Dealu Mare
ASPECT Culoare roșu intens cu reflexe violacee
MIROS Intens condimentat (piper negru), prună afumată, cu note de fructe roșii coapte și stafide.
Gust Persistent, fructe negre : mure, afine, prune coapte - uscate, puternic dar elegant cu tanini fini și complecși.
TEMPERATURA DE SERVIRE 15-16°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE 8-10 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Platou de brânzeturi maturate, Miel la cuptor, Gulaș austriac cu carne de vită
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.