This website uses cookies to help enhance you experience and to show you more relevant content and adverts when browsing the web. Choose accept if you agree to the use of cookies.

Terra Romana Milenium Alb 2018

Terra Romana Milenium Alb 2018 este un asamblaj pe cât de exotic, pe atât de echilibrat: Sauvignon-ul ne încântă cu arome de grapefruit roșu și fructe exotice, Riesling-ul completează cu prospețimea sa, iar Tamaioasa Romaneasca marchează acest vin cu aromele sale delicate de trandafir si busuioc. Un mix curajos creat de enologul nostru Aurel Rotărescu, obținut din struguri selecționați de pe cele mai bune parcele plantate de noi în 2005. Armonia dintre intensitatea aromatică și aciditatea plăcuta, face ca vinul sa fie cremos și proaspăt în același timp, perfect pentru un prânz de vară.

48,00 RON
In stock
SKU
Terra Romana Milenium Alb 2018

Winemakers Notes

Stil francez și gust românesc

Anul 2018, un an cu o primavara calda, timpurie si secetoasa urmata de o vara cu precipitatii insemnate si o toamna blanda, ne-a oferit o recoltă de o calitate deosebită pentru vinurile albe. Riesling-ul de Rin, Sauvignon-ul si Tămâioasa Românească s-au evidențiat prin păstrarea aromelor si un bun echilibru general.

Povestea vinului Terra Romana Milenium Alb 2018 a început bineînțeles cu recolta din toamna lui 2018. Culeși manual, strugurii au fost răciți înaintea prelucrării, apoi mustul limpezit gravitațional a fermentat la o temperatura de 17°C în vase de inox. Fiecare soi a fost cules și prelucrat separat la momentul optim de recoltare. Am selecționat apoi din fiecare soi lotul de vin cel mai reprezentativ pentru asamblajul căruia îi era destinat și am realizat pe îndelete asamblajul. Cele trei soiuri alese au participat fiecare cu specificul său: astfel, rieslingul de Rin a venit cu latura minerală, crocantă, de kiwi; sauvignon-ul cu note de grapefruit roșu și fructe exotice, iar tămâioasa românească a completat cu notele sale elegante de trandafir și busuioc.

O parte din sauvignon a fost maturat în butoaie din lemn francez cu o vechime de 1 și 2 ani și cu maturare pe drojdii, pentru o perioadă de 3 luni. De aici onctuozitatea discretă a acestui vin.

Vă invităm să degustați alături de noi acest vin încântător în cadrul cramei noastre din Ceptura.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Riesling de Rin 50% Sauvignon Blanc 35,5% Tămâioasă Românească 14,5%
DATA RECOLTARE 25 august – 4 octombrie
TERROIR Dealu Mare, DOC CMD
ASPECT Culoare galben-auriu deschis, strălucitor
MIROS Floral, citric: flori de lămâi, iasomie dar și piersică și pepene galben
Gust Proaspăt, crocant, citric, kiwi, grapefruit.
TEMPERATURA DE SERVIRE 12-14 ⁰C
GRADUL ALCOOLIC 13,5% vol.
POTENTIALUL DE INVECHIRE 3-4 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Salată de vară cu brânză de capră, Fructe de mare, Paste cu pesto și pui
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.