Terra Romana Milenium Rosu 2016

Un vin născut pentru prima dată din recolta 1998, căruia i-am conturat personalitatea, creând un asamblaj ce s-a îmbunătățit cu fiecare an. Terra Romana Milenium Roșu 2016 pune în lumină cele mai valoroase însușiri ale celor trei soiuri care îl compun: eleganța și notele catifelate ale Merlot-ului, structura puternică de la Cabernet Sauvignon și complexitatea aromatică adusă de Feteasca Neagră. Aciditatea bună, taninii puternici și supli, alcoolul bine integrat și finalul persistent fac din acest vin un bun acompaniator al celor mai sofisticate feluri de mâncare, pentru o multitudine de ocazii.

48,50 RON
In stock
SKU
Terra Romana Milenium Rosu 2016

Winemakers Notes 

Iarna blândă a anului 2016 a fost urmată de o primăvară rece și capricioasă și de primele luni de vară cu temperaturi moderate. Căldurile au venit de-abia în august, întrerupte și ele de perioade cu temperaturi sub media anotimpului. Toamna în schimb ne-a răsplătit răbdarea și tenacitatea cu temperaturi medii mai ridicate decât obișnuit. Astfel, asocierea – devenită clasică pentru SERVE - a celor trei soiuri roșii – Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră a avut ca rezultat un vin care depășește anii anteriori.

Anul a debutat cu o plecare târzie în vegetație după care au urmat ploi în luna iunie iar apoi seceta, în iulie și august. În septembrie au venit precipitații însemnate, ceea ce a relansat procesul de maturare în special la strugurii roșii târzii cum sunt merlot, cabernet și fetească neagră. În plus, la feteasca neagră, o parte (cca 20 %) din boabe au crăpat și apoi s-au stafidit. În aceste condiții, recolta nu a fost una importantă cantitativ, dar din punct de vedere calitativ a fost deosebită. Culesul a fost ușor întârziat, dar toamna a fost favorabilă, s-a început cu feteasca neagră și merlot-ul la început de octombrie și s-a terminat cu cabernet-ul spre final de octombrie. Culesul s-a făcut manual, cu selecție în vie și a fost urmat de vinificație în vase de beton, cu scufundarea manuala a căciulii (pentru jumătate din cantitate) și în vase de 250 hl cu recircularea mustului; temperaturile de fermentație au fost limitate la 26-27 °C pentru merlot și fetească neagră și 28-30 °C pentru cabernet. Fiecare soi și volum au fost vinificate și maturate separat și numai după multe tatonări am făcut asamblajul final. Maturarea a fost făcută parțial (40 % din cantitate) în baricuri din lemn românesc și francez de 1, 2 și 3 ani, restul fiind maturată în vase de inox. 

După realizarea asamblajului, vinul a fost păstrat aproape 6 luni în vase de inox pentru maturare și apoi s-a trecut la îmbuteliere . Maturarea în sticlă a mai necesitat încă peste 6 luni. 

Vă recomandăm să vă bucurați de el atât la evenimente importante pe plan personal, cât și în cadrul evenimentelor business, întrucât este foarte ușor de asociat meselor bogate și variate. Vă invităm să-l gustați și la cramă, unde îl puteți cunoaște pe Aurel Rotărescu, enologul nostru, datorită căruia ne putem bucura de acest vin excelent.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Merlot Cabernet Sauvignon Fetească Neagră
TERROIR D.O.C. C.M.D., Dealu Mare
ASPECT Culoare roșu-rubiniu intens
MIROS Fructe negre bine coapte, stafide, cafea, prune, condimente
Gust Fructe negre bine coapte, vișine, mure, ciocolată neagră, piper, scorțișoară, vanilie, Aciditate bună, tanini puternici, dar moi și fini, alcool bine integrat, final persistent
TEMPERATURA DE SERVIRE 16-18°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE Minim 10 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Steak de vită cu sos de brânză cu mucegai, Carne de vită la cuptor cu ciuperci portobello, Tort de ciocolată neagră cu vișine
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.