Vinul Cavalerului Fetească Albă 2018

Un vin varietal, proaspăt și delicat, Vinul Cavalerului Fetească Albă 2018 a fost obținut din struguri recoltați dintr-o plantație tânără cu puritate 100%. Aciditatea plăcută, de nivel mediu, conferă din punct de vedere gustativ senzația unui vin versatil, cremos și catifelat, foarte ușor de băut. Poate fi savurat simplu, ca aperitiv, sau asociat unei game variate de mâncăruri, excelent pentru o petrecere. Un vin perfect pentru un neinițiat în ceea ce privește cunoașterea vinului românesc și potențialului său.

27,75 RON
In stock
SKU
Vinul Cavalerului Fetească Albă 2018

Winemakers Notes

Anul 2018, un an cu o primăvară caldă, timpurie și secetoasă, urmată de o vară cu multe ploi și o toamnă deosebit de blândă, a permis obținerea acestui vin proaspăt și elegant.

Strugurii Fetească Albă au fost culeși manual și vinificați mai apoi în vase de inox, la o temperatură de fermentare de 16° C. A urmat apoi etapa maturării pe drojdii, proces care a durat 6 săptămâni. Am reușit astfel să creăm un vin proaspăt și vioi, Vinul Cavalerului Fetească Albă 2018, care exprimă perfect caracteristicile tipice acestui soi pur românesc, datorită tehnicilor de cultură, selecției strugurilor la recoltare și vinificației la temperatură controlată.

Vă invităm să aflați mai multe despre producerea vinurilor SERVE la crama noastră din Ceptura.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Fetească Albă
TERROIR Dealurile Munteniei, IG.
ASPECT Galben auriu
MIROS Proaspat, arome florale, citrice, flori de prun
Gust Proaspăt, crocant, vioi, gust de agrișe și caise pârguite, Ușor de băut cu final mediu revigorant, echilibrat
TEMPERATURA DE SERVIRE 11-12°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE 2-3 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Dorada pane, Salata mediteraneană cu paste și mozzarella, Plăcintă cu pui și spanac, Salată de ton
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.