Vinul Cavalerului Merlot 2016

Vinul Cavalerului Merlot 2016 este un vin structurat şi complex, ce exprimă perfect notele de fructe roşii specifice soiului şi încântă prin taninii eleganţi şi mirosul discret de fructe de pădure si scorţişoară. Un vin ce poate acompania atât preparatele pe bază de carne roșie sau albă, cât și unele brânzeturi, perfect pentru o petrecere „de cursă lungă”.

27,75 RON
In stock
SKU
Vinul Cavalerului Merlot 2016

Winemakers Notes

Iarna blanda a anului 2016 a fost urmata de o primavara rece si capricioasa si de primele luni de vara cu temperaturi moderate. Caldurile au venit de-abia in august, intrerupte si ele de perioade cu temperaturi sub media anotimpului. Toamna in schimb ne-a rasplatit rabdarea si tenacitatea cu temperaturi medii mai ridicate decat obisnuit. Astfel, am obținut vinuri expresive și structurate printre care se numără și Vinul Cavalerului Merlot 2016.

Strugurii culeși manual au fost aduși la cramă unde s-a mai realizat o selecție si apoi separarea boabelor de ciorchini. Am maturat o parte din cantitate (aproximativ 30 %) în butoaie din lemn românesc și francez de 1 si 3 ani și astfel am creat un Merlot care este o adevărată infuzie de arome: un vin „înnobilat” prin vinificație, însă ușor de savurat.

Credem că ar fi păcat să nu serviți acest vin și acolo unde s-a născut el, în Ceptura, la crama noastră. Vă așteptăm cu drag la un pahar de Merlot!

More Information
SOIUL DE STRUGURI Merlot
TERROIR Dealurile Munteniei, IG.
ASPECT Roșu-rubiniu intens
MIROS Fructe roșii, mure de câmp, coacăze, zmeură, scorțișoară
Gust Complex, fructat, arome de mure coapte, zmeură, coacăze roșii, vanilie, Tanini eleganți, aciditate bună, bine integrată, corp mediu spre lung cu o bună persistență
TEMPERATURA DE SERVIRE 17°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE 5-7 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Rață la cuptor cu sos de merișoare, Brânzeturi maturate, Miel la cuptor, Steak de vită
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.