Vinul Cavalerului Pinot Noir 2015

Parte din prima gamă de vinuri lansată de SERVE în România în 1994, Pinot Noir 2015 este un vin elegant și prietenos, perfect pentru o masă în familie sau o seară între prieteni. Vremea favorabilă a anului 2015 a acompaniat excelent experiența enologului nostru Aurel Rotarescu în crearea acestui vin. Notele fructate, împreună cu aciditatea sa plăcută vor seduce atât cunoscătorii de vin cât și un simplu amator de calitatea acestui vin.

27,75 RON
In stock
SKU
Vinul Cavalerului Pinot Noir 2015

Winemakers Notes

Un vin roșu cuceritor

În 2015 în Ceptura ne-am bucurat de o vreme ideală pentru producția vinurilor roșii. Începând cu o primăvară târzie și continuând cu o vară secetoasă, acest an ne-a dat șansa obținerii unor vinuri de o calitate aparte, ușor de servit cu multiple preparate.

Primul pas a fost, ca întotdeauna, culegerea manuală a strugurilor; a urmat vinificația acestora, la temperatura de 25-27 °C. Aceasta a avut loc în vase de 300 hl, timp de 10 - 12  zile, cu recircularea mustului pentru extragerea de culoare. A urmat fermentația malo-lactică și maturarea în vase de inox. Acest proces, urmărit cu grijă, a dat naștere vinului Pinot Noir 2015, care ne este astăzi alături. Vă recomandăm să îl consumați ușor răcit, la 15-16°C.

Pentru o experiență „ca la carte”, vă invităm să descoperiți domeniile noastre din Dealu Mare și, de ce nu, să degustați un pahar de vin alături de noi.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Pinot Noir
TERROIR Podgoria: IG Dealurile Munteniei + caracteristicile solului și ale climei + link catre parcela din harta
ASPECT Tipic pentru un Pinout Noir, acesta are o culoare rosu rubiniu deschis, strălucitoare
MIROS Fructat: cireșe, fructe de pădure, zmeura, coacăze rosii
Gust Elegant cu note de zmeură și vișine și susținut de tanini fini, neagresivi, Adecvat servirii pe timp de vară, răcit
TEMPERATURA DE SERVIRE 15-18 ⁰C , Recomandam a fi lăsat să “respire” în sticlă cca 30 minute înainte de consum
POTENTIALUL DE INVECHIRE minim 5 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Mezeluri picante, Salata boeuf și icre de crap, Ton cu spanac, Risotto cu ciuperci salbatice
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.