Vinul Cavalerului Riesling 2018

Riesling-ul, celebrul soi de struguri de origine germană care stă la originea celor mai renumite vinuri albe germane și alsaciene este reprezentat de Vinul Cavalerului Riesling 2018 în forma sa cea mai expresivă. Un Riesling tipic, proaspăt, cu accente minerale și ușor vegetale, ne încântă simțurile la fiecare pahar. Un vin răcoros, cu un caracter foarte bine echilibrat, este potrivit preparatelor ușoare pe bază de carne albă sau celor vegetariene. Perfect pentru o petrecere de vară.

27,75 RON
In stock
SKU
Vinul Cavalerului Riesling 2018

Winemakers Notes

Anul 2018, un an cu o primavara calda, timpurie si secetoasa urmata de o vara cu precipitatii insemnate si o toamna blanda a permis păstrarea fineții și complexității caracteristice ale acestui soi.

Pornind de la strugurii recoltați cu griăa din viile plantate încă din anul 2006, acest vin a fost fermentat în condiții optime de temperatură de 16° – 17°C, după presarea în presa pneumatică sub controlul permanent al enologului nostru, Aurel Rotărescu. Vinul obținut a fost îmbuteliat și îl savurăm astăzi în paharele noastre. Un vin simplu și direct care vă poate fi alături în orice ocazie.

Vă așteptăm la un pahar de Riesling 2018 în cadrul Cramei noastre din Ceptura, pentru multe povești și voie bună.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Riesling de Rin 60%, Riesling Italian 40%
TERROIR Dealurile Munteniei, IG.
ASPECT Galben auriu
MIROS Nas proaspat, mineral, cu note de para de vara si flori albe
Gust Proaspăt, crocant, cu atac acid, mineral, Miere, para proaspătă, Elegant, echilibrat, un vin de „cursă lungă”
TEMPERATURA DE SERVIRE 12-13°C
POTENTIALUL DE INVECHIRE Pentru a ne bucura de aromele sale de citrice, recomandăm degustarea acestui vin în următorii 2 ani de la îmbuteliere
CU CE MENIU SE SERVESTE Branzeturi ușoare, Risotto cu legume, Creveți cu sos alb și usturoii, Tartă cu lămâie
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.