This website uses cookies to help enhance you experience and to show you more relevant content and adverts when browsing the web. Choose accept if you agree to the use of cookies.

Cuvée Amaury 2017

Cum poți să pleci într-o călătorie care îți invăluie simțurile? Torni într-un pahar Cuvée Amaury 2017, îl pui la încercare alături de un pește ori carne albă proaspăt încinse sau îl asezonezi unor paste condimentate. Cuvée Amaury 2017 îți promite nuanțe de alune proaspete de pădure și aromă de avocado cu prelungiri ușor dulci iar buchetul cu iz de flori de tei, pomelo,  pepene galben și pâine prăjită face din fiecare picătură o experiență exotică. Accepți provocarea?

85,00 RON
In stock
SKU
Cuvée-Amaury 2017

Winemakers Notes

Ce face un vin sa fie bun?

Te-ai gândit vreodată ce face un vin să fie bun? Pentru noi răspunsul este grija pentru calitate și atenția pentru aromele care fac din fiecare pahar o experiență unică. 

De  aceea, enologul nostru, Aurel ROTARESCU, a propus pentru  Cuvée Amaury 2017 o rețetă formată din 60% sălbăticie - Sauvignon Blanc - 20% pasiune fructată – Riesling de Rin-și 20% finețe și echilibru -Fetească Albă-. Toate adunate într-un singur loc: Podgoria Dealu Mare. 

Strugurii fac vinul iar ei sunt influențați de ploaie, de soare, de frig, de pământ. De asta, în fiecare an gustul lor diferă. Uneori sunt mai dulci și mai seci, alteori mai apoși și mai puțin dulci. Acest lucru se observă și în vin. În 2017 temperaturile au fost blânde și precipitațiile însemnate dar bine repartizate, un an foarte bun pentru vinurile albe. Toate acestea au făcut din  Cuvée Amaury 2017 un vin cu alcool moderat și o prospețime deosebită datorată acidității naturale a strugurilor culeși manual. Finalul lung, ușor dulce, te va lăsa cu un gust plăcut după fiecare pahar, oferindu-ți încrederea necesară ca să mai servești încă unul.

Nota de eleganță și feeria de arome pentru Cuvée Amaury 2017 este asigurată de maturarea vinului vreme de 4 luni în bancuri din stejar francez de 1 și 2 ani - dulapul nostru cu mirodenii. Am ales stejarul pentru că are calitatea de a  imprima o serie de gusturi și de arome vinurilor, adăugându-le valoare și o notă de rafinament.


Vinul Cuvée Amaury 2017 îl poți servi rece (14° C) ca aperitiv sau în compania unor preparate din pește sau carne albă. Iar dacă îl păstrezi vreme de 8 ani în condițiile de temperatură, umiditate și luminozitate optime, îl poți transforma într-un cadou special pentru cei dragi.

More Information
SOIUL DE STRUGURI Sauvignon Blanc 60% Riesling de Rin 20% Feteasca Alba 20%
ASPECT Aspect galben verzui, strălucitor
MIROS Complex: flori de tei, pomelo, pepene galben, paine prajita
Gust Proaspăt: note de alune de pădure, avocado, corpolent și delicat în același timp, Final lung, onctuos
TEMPERATURA DE SERVIRE 14°C
GRADUL ALCOOLIC 13,5% vol.
POTENTIALUL DE INVECHIRE Minimum 8 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Fructe de mare, Sushi pentru cei care preferă mâncarea asiatică, Salată cu roșii și brânză de capră
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.