Trebuie să confirmi că ai cel puțin 18 ani pentru a vizualiza conținutul acestui site. Consimțământ utilizare cookies

În conformitate cu normele GDPR, te anunțăm că acest site folosește cookies penru următoarele scopuri: funcționare, statistici și marketing. Pentru o mai bună performanță a site-ului îți recomandăm să accepți cookies.

Casete vinoteca Colectie Cuvee Amaury 2006 2007 2009

1.002,00 RON
In stoc
SKU
Casete vinoteca Colectie Cuvee Amaury 2006 2007 2009

Transport ZERO oriunde în România.

O degustare verticală nu înseamnă doar o comparație seacă între edițiile din ani diferiți ale aceluiași vin. O degustare verticală este un studiu asupra maturizării vițelor, asupra efectelor pe care o ploaie nepotrivită, o grindină violentă sau o primăvară întârziată le pot avea asupra aromelor și nuanțelor din gust. Este o incursiune în istoria unui producător sau a unei regiuni și un prilej de retrospecție într-o piață care abia începea să se contureze la data la care se nășteau câteva dintre vinurile pe care le aveți acum sub ochi.

O degustare verticală nu înseamnă doar o comparație seacă între edițiile din ani diferiți ale aceluiași vin. O degustare verticală este un studiu asupra maturizării vițelor, asupra efectelor pe care o ploaie nepotrivită, o grindină violentă sau o primăvară întârziată le pot avea asupra aromelor și nuanțelor din gust. Este o incursiune în istoria unui producător sau a unei regiuni și un prilej de retrospecție într-o piață care abia începea să se contureze la data la care se nășteau câteva dintre vinurile pe care le aveți acum sub ochi.

O degustare verticală este și o retrăire cât se poate de subiectivă, de personală. Unde eram în 2002? Ce făceam? Ce știam atunci despre vin și ce știu acum? Mai știți vara aceea care s-a terminat înainte să înceapă concediile? Iarna aceea nesfârșită, când au ajuns copacii să înflorească la vremea la care ar fi trebuit culeși?

Pentru că  istoria vinului de calitate din România abia a început, verticalele posibile se referă la vinuri născute în ultimele două decenii, cu surprizele lor plăcute sau mai puțin plăcute. Însă cantitatea cea mai mare de lumină și informație nu este regăsită în sticlele care participă la verticală, ci se revarsă asupra viitorului – o asemenea degustare trădează fără drept de apel evoluția, transformările și mai ales, perspectivele unei podgorii.

La S.E.R.V.E, am avut șansa să cultivăm sau să salvăm parcele excepționale, unele dintre ele reușind nu doar să supraviețuiască unor ani potrivnici, ci chiar să producă vinuri memorabile în ani în care furiei cerului nu i s-a putut opune decât bunătatea pământului. Aveți la dispoziție în această colecție de vinotecă trei vinuri albe și trei vinuri roșii care pot povesti despre noi mai mult decât ar face-o orice cuvinte. Să le savurați pe îndelete!

 

NOTĂ

În funcție de modul imprevizibil în care vinul a interacționat cu dopul, este posibil ca unele dopuri să se rupă. Pentru a preveni acest lucru, folosiți un tirbușon cu spirala lungă, groasă și canelată. Trageți dopul încet, pentru a obține o alunecare lină. Dacă spirala nu cuprinde dopul pe toată adâncimea sa, extrageți ultimii doi centimetri prin mișcări ușor circulare, ținând dopul cu degetele, cât mai aproape de gâtul sticlei. Puteți folosi, de asemenea, desfăcătoarele lamelare specializate pentru vinuri vechi.

Dacă, totuși, dopul se rupe, este bine să aveți pregătite o sită și un decantor sau o carafă cu gâtul cât mai îngust. Turnarea promptă a vinului în alt vas nu va permite afectarea gustului de către fragmentele de dop căzute în interior.

 

Cuvée Amaury 2006

Sauvignon Blanc

Un auriu de miere, care pare să anunțe o vârstă avansată a vinului. Aromele și gustul, însă, trădează doar o maturitate deplină, departe de a treia vârstă – flori de salcâm uscate, gutui, coajă aproape uscată de lămâie, portocală ușor trecută, dar și unt, lemn alb și un buchet de sticlă frumos și indescifrabil, complex ca un parfum îndelung lucrat.

Gustul este și mai tânăr decât aromele, corpul remarcabil fiind punctat cu note vii de grapefruit și pomelo, mere verzi dulci, struguri încă verzi, o aciditate sesizabilă care susține un final lung, ale cărui fructe albe sunt completate de condimente (cuișoare, piper alb).

Anul 2006 a avut o primăvară rece, o vară scurtă și un septembrie ploios și rece. Multe regiuni din sudul României au fost afectate de mucegai și putregai, însă cele tratate la timp au produs vinuri excepționale aromatic, mai ales în cazul vinurilor albe.

Temperatură  de servire: 11-12°C

Aerisire: 60 min. în sticla desfăcută, 15-30 min. în decantor

 

Cuvée Amaury 2007

Sauvignon Blanc, Riesling

Galben strălucitor cu inflexiuni aurii, cum se cuvine unui vin de peste 10 ani. Aromele de caise confiate, pomelo, stafide, unt, fân și flori de salcâm, sunt mai evoluate și mai mature decât gustul surprinzător de echilibrat.

După o impresie inițială de mineralitate dublată de aciditate, apar și se dezvoltă notele de caise confiate, piersici de compot, alături de alte fructe mature care dau senzația de proaspăt și cremos. Final lung, suculent, elegant și fin.

Anul 2007, un an de referință pentru vinurile din Dealu Mare, ce a oferit condiții optime viței de vie, a permis obținerea de recolte deosebite calitativ, mai ales acolo unde experiența viticultorului și-a spus cuvântul. Nu au fost probleme în iarnă cu înghețul, primăvara și vara au fost generoase în precipitații dar și în resurse heliotermice, toamna blândă și lungă a dus la o bună maturitate pentru toate soiurile cultivate.

Temperatură de servire: 12-13°C

Aerisire: 120 min. în sticla desfăcută, 20-30 min. în decantor ținut în frigider.

 

Cuvée Amaury 2009

Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling

Un vin galben care a căpătat inflexiunile aurii ale trecerii timpului, oferă încredere prin limpiditate și strălucire. Aromele, însă, oscilează între tânăr și matur, de la prospețimi de grapefruit, flori de salcâm ,fân proaspăt în nas la un buchet de sticlă specific pentru un riesling matur, alături de note de vanilie și coajă de pâine. Gustul proaspăt și cremos în același timp, surprinde printr-un echilibru impresionant între aciditate și zahăr, cu note de stafide, miere, gutuie coaptă. Aciditatea încă vie susține elegant ansamblul, promițând o viață încă lungă pentru acest „tânăr veteran”.

Anul 2009 un an oarecum dificil în Dealu Mare, cu îngheț în iarnă, primăvară târzie, furtuni, grindină, călduri în august, ne-a oferit o toamnă frumoasă - a fost un an pentru “profesioniști “. A fost nevoie de multă pricepere și muncă pentru a obține aceste recolte de calitate, dar finalul a meritat.

Temperatură  de servire: 11-12°C

Aerisire: 60 min. în sticla desfăcută, 15-30 min. în decantor

 

Mai multe informații
Culoare Alb
TEMPERATURA DE SERVIRE Amaury 2006: 11-12°C | Amaury 2007: 12-13°C | Amaury 2009: 11-12°C
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Explorează gamele noastre

terra romana

Terra Romana

DESCOPERĂ GAMA
Rezerva Contelui

Rezerva Contelui

DESCOPERĂ GAMA
Vinul Cavalerului

Vinul Cavalerului

DESCOPERĂ GAMA
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.