This website uses cookies to help enhance you experience and to show you more relevant content and adverts when browsing the web. Choose accept if you agree to the use of cookies.

Cuvée Maxence 2019

Fără bariere, drumul nostru nu ar cunoaște creativitate și fără pierderi nu am învăța curajul și speranța. Cuvée Maxence este felul nostru de a celebra unicitatea vinului născut dintr-un an dificil în istoria regiunii, care ne-a oferit atâtea provocări dar și atât de multe motive de bucurie. Pentru prima data în cei 26 de ani de istorie, am creat un vin demidulce, care sărbătorește
începuturile și esența umană. Năcut în același an cu cel mai nou membru al familiei noastre, Cuvée Maxence îi poartă numele, ca amintire pentru toți cei care vor să se bucure de explozia degust și culoare a strugurilor care au depășit arșița și frigul pentru a renaște într-o sticlă unică de vin.

60,00 RON
In stock
SKU
Cuvée-Maxence-2019

Winemakers Notes

 

Cuvée Maxence 2019 este un simbol al noilor începuturi. De câte ori îl bei, el îți amintește că nici o situație nu este de netrecut și că, în unele cazuri, te poți surprinde chiar și după 26 de ani. Răbdarea și pasiunea care ne-au însoțit în crearea sa este mai mult decât procesul de realizare a  unui vin, este o sărbătoare.  

 

2019 a fost un an care a debutat cu temperaturi scăzute și ploi, după o toamnă caldă și uscată. Provăcările abia urmau să înceapă, căci, în primăvara aceluiași an am fost martorii grindinei, prelungită de o vară secetoasă. 2019 a rămas în istoria vinurilor de Dealu Mare ca fiind cel mai greu an, o perioadă în care recoltele noastre au fost pierdute pe jumătate. Dar viața, în toată complexitatea ei, ne dă o nouă lecție. Strugurii din 2019 au fost excepționali, așa cum se întâmplă atunci când recoltele sunt mici. Pornind de la strugurii supra-copți recoltați manual din viile noastre din zona Cherba, Cuvée Maxence 2019 a fost fermentat timp de 3 săptămâni în condiții de temperatură controlată la 17°C și sub supravegherea permanentă a enologului nostru, Aurel Rotărescu. 

 

Mirosul său fructat, de pere de vară, piersici albe cu note de flori de salcâm, miere și cremene ne duce cu simțurile în lunile de vară când visezi la o ploaie răcoroasă care îți mobilizează toate simțurile. Obținut din Riesling de Rin, celebrul soi de struguri care stă la originea celor mai renumite vinuri albe germane și alsaciene, ne surprinde cu prospețimea unor arome echilibrate, cu o aciditate plăcută.  Dă-i timp pentru a deveni cea mai bună variantă a sa. Pentru noi, potențialul de învechire de minim 15 ani se numără diferit. Fiecare an al maturității sale va avea echivalentul unei ființe dragi nouă, care va crește sub ochii noștri și ne va aminti de începuturile lui Cuvée Maxence.

 

Servit la 12-13°C, este un însoțitor ideal pentru o paletă largă de deserturi, dar și pentru faimosul “foie gras” franțuzesc. Servește-l la o masă cu o friptură din carne albă cu sosuri dulci apoi savurează-l alături de un desert cu mere caramelizate. 

 

Când te gândești la un nou început, celebrează în avans bucuria oportunităților alături de un vin care își extrage puterea din provocări și își definește personalitatea prin echilibru și arome fructate.  

 

More Information
SOIUL DE STRUGURI Riesling de Rin 100%
DATA RECOLTARE 15 – 30 octombrie
TERROIR Dealu Mare, DOC CT
ASPECT Galben auriu
MIROS Fructat, pere de vară, piersici albe dar se întrevăd și flori de salcâm, miere și note de mineralitate gen cremene
Gust Echilibrat, pere de vară, miere, mineral; deși este un vin demidulce, aciditatea bine prezentă acompaniază bine cele 32 g de zahăr; final lung persistent
TEMPERATURA DE SERVIRE 12-13°C
GRADUL ALCOOLIC 12,50%
POTENTIALUL DE INVECHIRE 15-16 ani
CU CE MENIU SE SERVESTE Vin demidulce potrivit mai ales la desert dar poate acompania foarte bine tradiționalul ”Foie gras frais” cu mere caramelizate
Copyright © 2019-present S.E.R.V.E. S.A. All rights reserved.