RO | EN

Acasa > Politica de retur

Doreşti să returnezi unul sau mai multe produse cumpărate de la SERVE? Iată ce trebuie să faci:

1. Completează formularul de mai jos

  Lista cu produsele propuse spre retur împreună cu numărul de comandă


  +


  2. Returnarea produsului /produselor comandate şi livrate se poate face fizic, prin predarea personală a acestuia/acestora de către clientul cumpărător sau prin expedierea lor prin FAN Courier, în termen de 14 zile calendaristice de la data livrării, la adresa: Bucuresti, Strada Păstorului nr. 48-50, Sector 2, 020349

  3. Produsul /produsele propuse spre retur trebuie să fie în aceeași stare în care acestea au fost livrate de către SERVE (sigilate, în ambalajul şi cutia originală, cu etichetele intacte şi împreună cu toate documentele însoțitoare - factură, bon fiscal sau alte documente). În caz contrar, SERVE are dreptul de a refuza returnarea produselor şi implicit, restituirea contravalorii. Nu sunt acceptate produse ce prezintă urme de deteriorare sau uzură, ambalaje deteriorate sau incomplete, lipsă cutie proprie etc.

  4. Recomandăm returnarea produsului /produselor în ambalajul original deoarece oferă o protecţie sporită. SERVE nu îşi asumă răspunderea pentru produsele deteriorate în timpul transportului.

  5. Contravaloarea produselor comandate, livrate de SERVE şi ulterior returnate de către clientul cumpărător, în condiţiile mai sus menţionate, se va restitui exclusiv prin transfer bancar, în contul transmis pe e-mail de către cumpărător, în termen de 14 zile lucrătoare de la data recepţionării returului.

  În cazul în care dorești să returnezi produsele, poți să îți exerciți acest drept, fără a fi nevoit să îți justifici decizia de retragere, în termen de 14 zile, conform dispozițiilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2004, privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

  Aceste dispoziții legale se aplică doar consumatorilor definiți ca orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații, așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanța Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

  Contractul la distanță este orice contract încheiat între profesionist și consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanță organizat, fără prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.

  Dreptul de retragere în 14 zile se adreseaza doar clienților care au achizitionat produse online de pe site-ul nostru.

  Perioada de retragere expiră în termen de 14 zile din ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare, sau: (i) în cazul în care consumatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat, ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs; (ii) în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese, ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs (iii) în cazul contractelor pentru livrarea periodică de produse pe o perioadă de timp determinată, ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a primului produs;

  Rambursarea sumelor se va face în cel mult 14 zile de la data informării privind decizia de retragere din contract a consumatorului. Consumatorul va suporta costurile directe legate de returnarea produselor și va fi răspunzător, dacă este cazul, de diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor.

  Condiţiile sunt valabile indiferent de metoda de retur aleasă (predare personală sau prin curier).